Laat de pruimen 1 nacht in de armagnac weken.
Ontpit ze, verdeel ze over het vlees, rol het vlees tot een rollade op en
bind de rollade op (zie beschrijving).
Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de rollade hierin in ±
10 minuten rondom bruin.
Bestrijk de rollade met de honing en verdeel er de noten over.
Schenk de port en de wijn erbij, voeg de laurier en de selderij toe en leg
het deksel op de pan.
Laat de rollade op laag vuur 20-30 minuten garen.
Voeg de wildfond toe en laat de rollade nog 10-15 minuten garen.
Snijd de rollade in dunne plakken.
Breng het stoofvocht met zout en peper op smaak en serveer het als saus
bij de rollade.
Lekker met gefrituurde aardappelkroketjes en spruitjessalade.
Rollade opbinden
Neem een lang stuk keukentouw en knoop het strak om één
uiteinde van het vlees. Haal het touw onder het vlees door, haal het
bovenop door de lus en trek het aan. Schuif zo elke keer ± 3 cm op
tot het vlees helemaal is opgebonden. Draai het vlees om, breng het
keukentouw onderlangs weer naar het begin terug en knoop het stevig vast.
Spruitjessalade
Roer in een kom 1 eetlepel kruidenmosterd, 1/2 dl kruidenazijn, 3
eetlepels olijfolie en 1/2 dl ingekookte kalfsfond tot een gladde dressing
en breng die op smaak met peper.
Kook de blaadjes van 500 gr spruitjes in ± 1 minuut in water
beetgaar en laat ze in ijswater schrikken; daardoor blijven ze
heldergroen.
Meng de uitgelekte spruitjesblaadjes met 200 gr sla en 50 gr uitgebakken
spekjes en besprenkel het geheel met de dressing.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |